16 iulie 2023, 12:30 Caleidoscop views 27376
16 iulie 2023, 12:30 Caleidoscop views 27376

De ce diminețile ne este atît de somn


Foto: immunar.ru

Cei mai mulți oameni se trezesc dimineața cu sentimentul oboselii. Această stare persistă timp de cîteva ore, sau chiar toată ziua. Oamenii de știință americani au descoperit de ce. Mai mult decît atît, ei au spus cum poate fi remediată această problemă.

Astfel, cauza oboselii de dimineață este o defecțiune în ritmurile biologice ale corpului. Anterior, pînă la apariția energiei electrice oamenii, le făceau față.

Acum, oamenii pot merge la culcare tîrziu și să se trezească cînd soarele este sus pe cer. În acest răstimp, organismul produce cel mai înalt nivel de melatonină, care este responsabil pentru ritmurile de zi cu zi. De aceea, oamenii care se culcă tîrziu simt somnolență și oboseală.

Trebuie remarcat, că oameni care merg laculcare la apus de soare și se trezesc în zori se simt bine, pentru că în timp ce ei dorm, nivelul de melatonină scade. Se pare că timp de noaptea este suficientă pentru odihna organismului.

Sursa: potok.ua

Cuvinte cheie:

somn , om , studiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
3111 locuitori

Satul Costuleni este un sat și comună din raionul Ungheni. Costuleni este unicul sat din comuna cu același nume. Este amplasat la o distanţă de 18 km de oraşul Ungheni şi la circa 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3111 oameni. Satul Costuleni a fost întemeiat în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.