20 septembrie 2015, 13:30 Caleidoscop views 20070
20 septembrie 2015, 13:30 Caleidoscop views 20070

Cît va mai exista viaţa pe Pămînt


Фото: delphi.lv

Ultimele urme de viaţă pe Terra, conform unui nou studiu, ar putea să dispară aproximativ peste 1,75 – 3,3 miliarde de ani în urma evaporării complete a apei lichide de pe suprafaţa sa, ceea ce impune limite stricte de timp cu privire la posibilitatea apariţiei vieţii inteligente pe alte planete.

Studiul a fost realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea de Ştiinţe ale Mediului din East Anglia, care a analizat alte planete din afara galaxiei noastre, în încercarea de a calcula în cît timp planeta noastră ar putea deveni de nelocuit.

Studiul, apărut în revista Astrobiology, a examinat şapte planete, inclusiv Pămîntul, pentru a determina cum se vor schimba „zonele de locuit” pe măsura schimbării luminozităţii Soarelui şi a altor stele.

Simularea a arătat că viaţa pe Pămînt va exista încă aproximativ 1,75 - 3,3 miliarde de ani, ceea ce reprezintă aproximativ un sfert din timpul total al existenţei sale pe planeta noastră.

Aproximativ în această perioadă de timp, Soarele va încălzi într-atît de mult pe Terra încît apa se va evapora din mări şi oceane. După cum subliniază cercetătorii britanici, oamenii şi alte organisme multicelulare vor dispărea mult mai devreme şi către limita respectivă de timp pe Pămînt se vor întîlni doar microorganismele cele mai rezistente.

Sursa: argumenti.ru

Cuvinte cheie:

studiu , viata , Pamint

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
269 locuitori

Samurza este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 269 de oameni. Satul Samurza a fost menționat documentar în anul 1810.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.