05 octombrie 2020, 15:00 Caleidoscop views 28115
05 octombrie 2020, 15:00 Caleidoscop views 28115

5 greșeli pe care să nu le faci atunci cînd prepari cafeaua


Foto: foodstory.ro

Găsești cafea la orice colț de stradă, însă e foarte greu să găsești una cu un gust bun, de care să-ți dorești cu adevărat să te bucuri. Așa că, cel mai bine în cazul ăsta este să ți-o prepari chiar acasă. Dacă ții cont de cîteva reguli, poți obține o cafea perfectă. 

1. O fierbi prea mult

Dacă îți iese cafeaua din ce în ce mai amară, e semn ca fie o lași la fiert prea mult timp, fie trebuie să-ți înlocuiești ibricul. 

2. Calitatea apei

O cafea conține 98% apă. În funcție de cît de bună este apa pe care o folosești, așa va fi și cafeaua. Dacă apa de la robinet are un gust oribil, cel mai probabil și cafeaua ta va fi la fel. Cel mai bine este să folosești apa filtrată.

3. Nu ții cont de cantități

Cantitățile perfecte cînd vine vorba de cafea sunt următoarele: 2 linguri la 170ml apă. Bineînțeles, dacă vrei o cafea mai tare, poți pune mai multă cafea. Important este să stai cît mai aproape de aceste cantități.

4. Boabe ieftine de cafea

Știm că vrei să faci economii, iar cafeaua nu pare o prioritate. Însă merită să investești în niște boabe de calitate. Mai bine îți cumperi cafea bună pentru acasă și renunți la cea din oraș. 

5. Depoziteaz-o corect

Dacă vrei să păstrezi cafeaua proaspată, tine-o într-un recipient etans, într-un loc răcoros și întunecat. Recipientele din sticlă, ceramica sau metal sunt cele mai bune.

Sursa: www.foodstory.ro

Cuvinte cheie:

cafea , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1319 locuitori

Ţigăneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Ţigăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Strășeni și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1319 oameni. Satul Ţigăneşti a fost menționat documentar în anul 1622.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.