24 octombrie 2020, 15:30 Caleidoscop views 16344
24 octombrie 2020, 15:30 Caleidoscop views 16344

Oamenii de știință: cauzele războaielor și conflictelor sînt înrădăcinate în psihologie


Foto: informing.ru

Războaiele și conflictele sînt înrădăcinate în psihologie, potrivit oamenilor de știință din SUA care au realizat studiul. Studiul oamenilor de știință americani de la Universitatea din Massachusetts a fost publicat în revista American Psychologist.

Analizînd cauzele conflictelor globale, locale, naționale și militare oamenii de știință au descoperit ca acestea sînt adesea cauzate de necesitățile psihologice. Cercetătorii cred că această înțelegere poate fi folosită pentru a promova pacea și a combate pentru totdeauna credința că conflictele violente sînt inevitabile. Știința psihologiei trebuie să fie folosită pentru a menține pacea.

" Ne opunem opiniei că războiul este inevitabil și susținem că înțelegerea originii psihologice a conflictului poate crește probabilitatea evitării violenței ca mijloc de rezolvare a conflictelor cu ceilalți", - spune unul dintre autorii studiului Bernhard Leidner.

Trebuie remarcat că experții din Statele Unite ale Americii recunosc că conflictele și violență între grupuri persistă, deoarece acestea dau de multe ori oamenilor soluții la nevoile psihologice, de identitate, de securitate și de putere. În plus, non- violența atrage mult mai puțină atenție în mass-media și atenția cercetătorilor.

Sursa: informing.ru

Cuvinte cheie:

război , psihologie , studiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
2729 locuitori

Cosăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cosăuţi și Iorjniţa. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2729 de oameni. Satul Cosăuți a fost menționat documentar în anul 1517.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.