31 octombrie 2015, 10:59 Caleidoscop views 28985
31 octombrie 2015, 10:59 Caleidoscop views 28985

Savanții au demonstrat teorema lui Godel, potrivit căreia Dumnezeu există


Foto: cdn3.spiegel.de

Doi cercetători au reuşit să rezolve o teoremă care spunea că Dumnezeu există. În anul 1940, un matematician excentric, Kurt Godel, din dorinţa de a-l defini pe Dumnezeu într-o formă materială, a elaborat o formulă matematică prin care confirmă existenţa sa. Formula matematică este foarte complexă, pornind de la argumentul Sfîntului Anselm, care l-a definit pe Dumnezeu ca fiind cel mai impunător lucru din Univers. Nicio fiinţă mai puternică nu putea fi imaginata de mintea umană. Prin urmare, dacă Dumnezeu nu există, atunci trebuie să ne gîndim la o fiinţă şi mai puternică decît el şi care, evident, există. Cum nu a fost posibil, prin definiţie, a imagina un lucru mă impozant decît cel mai impunător lucru imaginabil, atunci, Dumnezeu trebuie să existe.

Cercetătorii Christoph Benzmuller şi Bruno Woltzenlogel au folosit un MacBook şi au demonstrat că argumentele lui Godel erau corecte, cel puţin la nivel matematic. Ei s-au folosit de un computer pentru a demonstra o teoremă şi s-au bazat pe asta pentru lucrarea lor ştiinţifică.

Benzmuller explică faptul că el nu a vrut să demonstreze existenţa lui Dumnezeu, ci să arate că un calculator poate să rezolve teoria lui Godel. "E un lucru mic. Avem şase axiome într-o mică teoremă. Poate sunt şi lucruri care folosesc aceeaşi logică. Putem să dezvoltăm computere care să verifice fiecare pas şi să vadă dacă avem dreptate?", a mai spus cercetătorul.

Sursa: www.inopressa.ru

Cuvinte cheie:

savanti , Dumnezeu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
1575 locuitori

Tocmagiu este un sat din comuna Teiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Grigoriopol și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Tocmagiu alcătuia 1575 de oameni în anul 2011. Satul Tocmagiu a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.