22 noiembrie 2014, 10:01 Caleidoscop views 26056
22 noiembrie 2014, 10:01 Caleidoscop views 26056

Această creatură a fost văzută doar de două ori în istorie

Foto: jurnalul.ro

Un peşte extrem de ciudat a fost capturat recent în nordul Canadei, în provincia Nunavut. Cercetătorii au fost uluiţi de bizara creatură şi, iniţial au crezut că este vorba despre un rechin goblin, care trăiește în adîncul oceanului, la adîncimi pînă la care nu ajunge lumina soarelui, scrie Daily Mail. Ulterior, oamenii de ştiinţă au spus că este un peşte himeră.

Înfricoşătoarea creatură trăieşte în adîncuri a fost prinsă în Arhipelagul Arctic Canadian, în apropiere de Oceanul Arctic. Peştele trăieşte la adîncimi de peste 1.000 de metri, motiv pentru care este foarte rar zărit.

Potrivit Daily Mail, este doar a doua oară în istorie cînd un exemplar din această specie este văzut. "Dacă am pescui la adîncimi mai mari, între 1.000 şi 2.000 de metri, probabil că am descoperi că sînt foarte mulţi astfel de pesti acolo", a spus un cercetător.

Acest peşte este o rudă îndepărtată a rechinilor şi poate ajunge pînă la o dimensiune de un metru.

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

descoperire , Canada , monstru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
2001
Populația:
406 locuitori

Dumbrava este un sat din cadrul comunei Trușeni, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 406 oameni. Satul Dumbrava a fost înregistrat oficial în anul 2001.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.