22 iulie 2014, 10:17 Sport views 7310
La Ghidighici a avut loc cea mai neobişnuită cursă de înot din ţară
22 iulie 2014, 10:17 Sport views 7310

La Ghidighici a avut loc cea mai neobişnuită cursă de înot din ţară

La Ghidighici a avut loc o cursă de înot neobişnuită. Limită de vîrstă nu a existat, aşa că la start s-au aliniat şi cei trecuţi de 70 de ani.

Sportivii au parcurs lacul în lat, o distanţă de 1850 de metri, ceea ce este egal cu o milă nautică. Lupta înotărilor a fost una strînsă. Competiţia dintre Vladimir Naleichin şi Alexei Sanicov a continuat chiar şi după ce ambii sportivi au ieşit din apă. La feminin cîştigătoare a devenit Anna Semiruncic care s-a impus şi la ediţia de anul trecut. Printre participanţi au fost şi amatori cu vîrsta trecută de 75 de ani. Organizatorii au planuri mari pentru ediţiile viitoare.

Cursa din acest an a ajuns la cea de-a doua ediţie şi a adunat puţin peste 150 de oameni.

Sursa: www.prime.md

Cuvinte cheie:

lacuri , înot , Ghidighici , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1435
Populația:
1829 locuitori

Cuhneşti este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bisericani, Cot, Serghieni, Tomeştii Vechi și Cuhneşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Glodeni și la 163 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1829 de oameni. Satul Cuhnești a fost menționat documentar în anul 1435.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.