24 iulie 2014, 11:54 Sport views 6158
Sportivii moldoveni de performanţă vor primi burse de la stat
Foto: vedomosti.md
24 iulie 2014, 11:54 Sport views 6158

Sportivii moldoveni de performanţă vor primi burse de la stat

Sportivii moldoveni care au obţinut medalii sau rezultate deosebite la probele individuale sau pe echipe la jocurile olimpice, paralimpice, campionate mondiale, europene (seniori, tineret) sau universiadele mondiale vor primi burse lunare. Guvernul a aprobat miercuri Regulamentul privind stabilirea şi plata acestora.

Bursele variază în funcţie de performanţele sportivilor. Astfel, deţinătorii de medalii de aur cîștigate la jocurile olimpice şi paralimpice vor primi o bursă lunară de 15 mii de lei, medaliaţii cu argint la jocurile olimpice şi paralimpice sau cu aur la campionatele mondiale vor beneficia de 12 mii de lei lunar, iar pentru medalia de bronz obținută la jocurile olimpice şi paralimpice, de argint la campionatele mondiale sau de aur la campionatele europene sportivii vor avea o bursă de 10 mii de lei.

Dreptul la bursă va fi stabilit în baza demersului federaţiei de profil, care va trebui să prezinte Ministerului Tineretului şi Sportului pachetul de documente corespunzătoare pentru stabilirea bursei şi perioadei de achitare. Ministrul Octavian Bodişteanu a menţionat că pentru anul 2014 nu sînt necesare surse financiare suplimentare, avînd în vedere că acestea au fost prevăzute în bugetul ministerului.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

sport , Moldova , bursa , olimpiada , Campionat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1722
Populația:
1342 locuitori

Butuceni este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Butuceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 85 km de Chișinău. Populaţia satului Butuceni alcătuia 1342 de oameni în anul 2001. Satul Butuceni a fost menționat documentar în anul 1722.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.