30 octombrie 2014, 10:48 Sport views 7496
Moldoveanul Andrei Puţuntică - vicecampion mondial printre cadeţi
Foto: sporter.md
30 octombrie 2014, 10:48 Sport views 7496

Moldoveanul Andrei Puţuntică - vicecampion mondial printre cadeţi

În vîrstă de 15 ani, Andrei Puţuntică a obţinut pentru Moldova cea mai mare performanţă din istoria tenisul de masă, la proba masculină. Sportivul nostru a cucerit titlul de vicecampion mondial printre cadeţi. Puţuntică a concurat pentru echipa Europei, care este compusă doar din patru tenismani.

Puţuntică, alături de un român, un rus şi un german au ajuns pînă în finala Campionatului Mondial de tenis de masă rezervat cadeţilor. În ultimul act al competiţiei, selecţionata Europei a fost învinsă de naţionala Asiei, iar Andrei Puţuntică a obţinut singurul punct al echipei sale.

Sportivul nostru a pierdut primele două seturi, însă a avut o revenire senzaţională. Puţuntică a egalat la doi după ce a cîştigat următoarele două seturi, scor 11-4 şi 11-6, reuşind cîteva lovituri de excepţie.

Andrei Puţuntică a dominat ultimul set, pe care l-a cîştigat cu 11-9, însă această victorie nu a fost de ajuns selecţionatei Europei, care a fost învinsă cu 1-3 de naţionala Asiei.

Andrei Puţuntică este discipolul preşedintelui Federaţiei de Tenis din Republica Moldova, Vladimir Semipiadnîi. După Mondialul pe echipe, care a avut loc pe insulele Barbados, Puţuntică va reveni în Germania, acolo unde evoluează la un club din Frankfurt.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

tenis , sport , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1196 locuitori

Oneşti este un sat din cadrul comunei Zăbriceni, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț și la 9 km de stația de cale ferată Brătușeni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1196 de oameni. Prima atestare documentară a satului Onești din ținutul Hotin datează din 7 martie 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.