26 februarie 2015, 16:46 Sport views 6267
Moldovenii și cetățenii străini se pot înscrie la maratonul sportiv
26 februarie 2015, 16:46 Sport views 6267

Moldovenii și cetățenii străini se pot înscrie la maratonul sportiv

Asociaţia obştească „Sporter" pregăteşte organizarea primului maraton internaţional din Chişinău, care urmează să aibă loc la sfârşit de aprilie. De astăzi, 26 februarie, începe înscrierea doritorilor de a participa la acest eveniment sportiv. La maraton se pot înscrie şi cetăţeni străini, transmite IPN.

Preşedintele asociaţiei „Sporter", Dumitru Voloşin, a comunicat, într-o conferinţă de presă, că a fost inspirat de atmosfera pe care a urmărit-o în mai multe oraşe ale lumii, când familii întregi ieşeau în centrul oraşului pentru a-i susţine pe alergători. Dumitru Voloşin spune că şi în Republica Moldova este binevenit să se organizeze astfel de evenimente pentru încurajarea modului sănătos de viaţă. La Chişinău a avut loc un maraton în anul 1986, iar de atunci această acţiune nu s-a mai repetat.

Evenimentul din acest an va cuprinde alergări pe 42 km (maraton), 21 km (semi-maraton), 10 km şi 3 km. La maraton şi semi-maraton se pot înscrie persoane de peste 18 ani, taxa de participare fiind de 200 de lei şi, respectiv, 100 de lei. 50 de lei este taxa de participare la cursa de 10 km, iar alergările pe distanţa de 3 km sunt fără taxă.

Evenimentul va dura 3 zile, în perioada 24-26 aprilie. Ministrul tineretului şi sportului, Sergiu Afanasenco, prezent la conferinţa de presă, a subliniat că este o iniţiativă importantă şi speră că se va transforma într-o tradiţie.

Organizatorii îşi propun să organizeze maratonul anual, iar un semi-maraton (21 km) ar putea fi organizat şi în toamnă, de Ziua Naţională a Vinului.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

maraton , sport , Moldova , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1787
Populația:
951 locuitori

Pohorniceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Pohorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Pohorniceni a fost menționat documentar în anul 1787.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.