05 martie 2015, 15:48 Sport views 11443
Moldoveanul Roman Prodius a învins la Turneul Internaţional de Cros din Portugalia
Foto: flickr.com
05 martie 2015, 15:48 Sport views 11443

Moldoveanul Roman Prodius a învins la Turneul Internaţional de Cros din Portugalia

Cel mai bun maratonist moldovean, Roman Prodius, a cucerit o Cupă în formă de floare de migdal. Atletul de 33 de ani a ajuns primul la finiş cu o diferenţă de 9 secunde de cel de-al doilea clasat la turneul internaţional de cros din Portugalia. Prodius l-a depăşit chiar şi pe atletul din Kenia.

Roman Prodius a început cu o victorie noul sezon competiţional la turneul internaţional de cros "Floare de Migdal" din Portugalia, la care au participat 200 de maratonişti. Sportivul moldovean de 33 de ani a parcurs distanţa de 8 kilometri în 24 de minute şi 18 secunde. El l-a depăşit la finiş chiar şi pe maratonistul din Kenia. Pentru această victorie, sportivul nostru s-a învrednicit de o Cupă în formă de floare de migdal. Mai mult, Prodius a mulţumit organizatorilor, acordând şi un interviu în limba portugheză.

Cu acest cros din Portugalia, Roman Prodius şi-a încheiat cantonamentul de două luni pe litoralul Oceanului Atlantic, pentru desfăşurarea căruia federaţia Moldovei de atletism a alocat 1.500 de euro. În această vară, cel mai bun maratonist moldovean va evolua la Jocurile Europene de la Baku şi la campionatul mondial din China, unde va încerca să obţină o cotă olimpică pentru Rio-de-Janeiro.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

sport , turneu , Portugalia , maraton , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
1599 locuitori

Pruteni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Valea Rusului, Pruteni, Cuzmenii Vechi și Drujineni. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 142 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1599 de oameni. Satul Pruteni a fost menționat documentar în anul 1627.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.