17 martie 2015, 16:04 Sport views 7545
Moldoveanul Serghei Marghiev, premiant la Cupa Europei
17 martie 2015, 16:04 Sport views 7545

Moldoveanul Serghei Marghiev, premiant la Cupa Europei

Atletul moldovean Serghei Marghiev a obținut medalia de bronz la Cupa Europei, proba ciocan, desfășurată în week-end la Leiria (Portugalia), comunică MOLDPRES.

El a devenit premiant după ce în cea de-a șasea încercare (ultima) a fixat rezultatul 73,84 de metri. Indicele înregistrat constituie cea mai bună performanță a sezonului în Moldova.

Posesor al Cupei Europei a devenit ungurul Krisztian Pars, care l-a depășit în disputa pentru întîietate pe Pawel Fajdek (Polonia), campion mondial.

La concurs au participat încă doi atleți moldoveni: Andrian Mardare (suliță) și Marina Nikisenko (ciocan). Ei au consemnat rezultatele 64,65, respectiv, 62,34 m, ratînd podiumul de premiere.

Serghei Marghiev este participant la Jocurile Olimpice de la Londra (2012), a fost desemnat cel mai bun atlet moldovean în 2014.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

atletism , sport , moldovenii , Cupa Europei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
258 locuitori

Prodăneştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ştefăneşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Prodăneştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.