04 septembrie 2015, 15:52 Sport views 8167
O nouă medalie „cu probă englezească” pentru Moldova adusă de Aaron Cook
04 septembrie 2015, 15:52 Sport views 8167

O nouă medalie „cu probă englezească” pentru Moldova adusă de Aaron Cook

Recent, taekwondistul naturalizat, Aaron Cook, a adus o nouă medalie „cu probă englezească" pentru Republica Moldova. Luptătorul a cucerit distincţia de bronz la Campionatul Deschis de Taekwondo din Polonia.

La turneul de categoria G1, Cupa Varșoviei, Cook l-a învins pe un fost coleg, britanicul Thomas Smith. A urmat o nouă victorie în fața unui taekwondist din Grecia. Astfel, Cook a ajuns în semifinale, dar a pierdut de la cel care avea să fie campion, azerul Milad Beigi.

Aaron Cook s-a mulțumit cu medalia de bronz. Britanicul naturalizat, care are practic în buzunar cota de participare la Jocurile Olimpice din vara viitoare, i-a adus Moldovei medalia de bronz la Campionatul Mondial și a mai cucerit argintul la Grand Prix-ul Moscovei.

Vă reamintim că Aaron Cook a cîştigat de-a lungul carierei sale 6 medalii de aur la Campionatele Europene și titlul de campion mondial. El nu mai face parte din echipa olimpică a Marii Britanii din anul 2012. Managerii echipei olimpice englze nu au luat în considerare nici poziția unu în clasamentul WTF Olympic Rankings a lui Aaron, nici realizările cestuia la nivel european și mondial. Motivul suspendării lui Aaron a fost decizia lui de a se antrena de sine stătător, conform unui program individual.

Totuși, este de menționat că numeroasele victorii şi succese ale unor asemenea sportivi moldoveni precum: Stepan Dimitrov (greutatea 54 kg), Vladislav Arventi (greutatea pînă la 68 kg), Andrei Rotaru (greutatea pînă la 63 kg), Vadim Dimitrov (greutatea pînă la 58 kg) ne dovedesc că Republica Moldova are potențialul necesar ca să-şi educe propriii campioni.

Cuvinte cheie:

taekwondo , medalie , Moldova , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1523
Populația:
23650 locuitori

Dubăsari este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Dubăsari. Amplasat pe malul stîng al rîului Nistru, oraşul Dubăsari se află la o distanţă de 47 km de Chișinău. În anul 2004 populaţia oraşului constituia 23650 de locuitori. Satul Dubăsari, a cărui denumire vine de la vechiul cuvînt dubăsar (luntraş), este atestat de documente începînd cu anul 1523.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.