08 octombrie 2015, 16:03 Sport views 8111
Trei sportivi din Republica Moldova au obținut succese la Campionatul Mondial de Judo
08 octombrie 2015, 16:03 Sport views 8111

Trei sportivi din Republica Moldova au obținut succese la Campionatul Mondial de Judo

La Campionatul Mondial de Judo între maeştri veterani Moldova a fost reprezentată de șase sportivi. Succese au înregistrat trei dintre ei. Mihail Malear a luat aurul la vîrsta de 70 de ani. Petru Curu a cîștigat medalia de argint. Viorel Marinescu s-a situat pe poziția a III a podiumului la categoria de la 44 pînă la 49 de ani.

"Am participat la trei lupte. Primele două – cu un francez și un neamț le-am cîștigat curat, iar în finală am pierdut în fața unui sportiv rus. În general, eu sînt mulțumit, am fost gata. Acum am setul complet de medalii de la Campionatul Mondial: am primul, al doilea și al treilea loc", a povestit Petru Curu corespondentului GagauzMedia.

Potrivit spuselor sportivului, la Campionat au participat aproximativ o mie cinci sute de participanți din 50 de țări: "Competiția ia amploare pe an ce trece. Mișcarea Veteranilor e la cel mai înalt nivel, cum se spune ei sînt întotdeauna "la nivel".

Curu a menționat, totodată, nivelul înalt de pregătire al sportivilor din Franța, Germania, Anglia, Spania, Rusia și desigur America.

"Anterior, echipa din Republica Moldova pleca la campionate cu o echipă formată din 10-11 persoane, iar acum doar cu 3-4. Restul băieților s-au alăturat echipei noastre de sine stătător. E greu cu finanțele, de aceea mulți sportivi nu-și pot permite să plece în afara țării", a conchis judokanul.

De menționat faptul că competiția s-a desfășurat la Amsterdam (Olanda).

Sursa: gagauzmedia.md

Cuvinte cheie:

sport , Campionat , judo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
192 locuitori

Zolonceni este un sat din cadrul oraşului Criuleni, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Criuleni și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 192 de locuitori. Satul Zolonceni a fost menționat documentar în anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.