24 iulie 2017, 11:00 Sport views 4733
Alexandra Emilianov a cucerit aurul la Europenele U-20
24 iulie 2017, 11:00 Sport views 4733

Alexandra Emilianov a cucerit aurul la Europenele U-20

Atleta Alexandra Emilianov a devenit campioană europeană printre junioare U-20 la aruncarea discului. Ea s-a impus la Grosseto (Italia) cu rezultatul 56,38 metri, fiind urmată de poloneza Karolina Urban și Kristina Rakocevic din Muntenegru, transmite IPN.

Anul trecut, la Europenele de juniori de la Tbilisi, Emilianov a cucerit medalia de aur și la proba aruncarea greutății. În 2015, ea a devenit campioană mondială printre junioare la aruncarea discului. Alexandra este fiica lui Ivan Emilianov, care anul trecut la Rio a reprezentat pentru a 4-a oară Moldova la Jocurile Olimpice.

N-a reușit să urce din nou pe podium la Europenele de juniori Alexei Oleinic la aruncarea suliței. După ce anul trecut la Tbilisi el a cucerit argintul, de această dată, atletul din Tiraspol s-a clasat pe locul 9, cu rezultatul 68,55 metri. Tot la aruncarea suliței, Denis Picus a ocupat locul 11.

La triplu salt, Anastasia Calinina a ocupat locul 8, iar la aruncarea ciocanului, Dan Morari și Nichita Petrov n-au reușit calificarea în finală.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

atletism , medalie , aur , Campionat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1417 locuitori

Hîrtopul Mic este un sat din cadrul comunei Hîrtopul Mare, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Criuleni și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1417 oameni. Satul Hîrtopul Mic a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.