05 iulie 2018, 12:26 Sport views 6938
Naționala de baschet printre veterani a devenit campioană europeană (Foto)
05 iulie 2018, 12:26 Sport views 6938

Naționala de baschet printre veterani a devenit campioană europeană (Foto)

Selecționata de baschet a Moldovei a devenit pentru a doua oară campioană europeană printre veterani.

La Maribor, jucătorii noștri au obținut cinci victorii. Pînă în finală, Moldova a dispus de Serbia (scor 82:41), Grecia (scor 73:30), Italia (scor 72:46) și Croația (scor 69:48). În ultimul act, moldovenii s-au impus cu 56-50 în fața Germaniei. Valeriu Plitoc a acumulat cele mai multe puncte pentru Moldova în finală – 16 la număr.

Competiția a întrunit participanți din 10 țări europene – Republica Moldova, Lituania, Slovenia, Slovacia, Austria, Italia, Grecia, Croația, Germania, Serbia.

Astăzi, consilierul prezidențial în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, a avut o întrevedere cu antrenorul principal al selecționatei naționale de baschet, Valeriu Ciornîi, și cu căpitanul echipei, Valeriu Plitoc. Consilierul a adresat felicitări întregului lot de sportivi pentru succesele înregistrate.

„Am discutat despre succesul remarcabil obținut de către sportivii moldoveni la Campionatul European de Baschet printre veterani, desfășurat în perioada 23 iunie – 1 iulie 2018 în orașul Maribor (Slovenia). Am adresat felicitări întregului lot și am reiterat preocupările președintelui țării, domnul Igor Dodon, pentru dezvoltarea sportului moldovenesc și pentru promovarea modului de viață sănătos", a relatat Corneliu Popovici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sport , Campionat , baschet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1109 locuitori

Răculeşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălăşeşti și Răculeşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1109 oameni. Satul Răculeşti a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.