26 septembrie 2018, 12:00 Sport views 9067
Victorie pentru Moldova la Olimpiada Mondială de șah
26 septembrie 2018, 12:00 Sport views 9067

Victorie pentru Moldova la Olimpiada Mondială de șah

Naționala masculină de șah a Moldovei a învins cu 3,5-0,5 echipa Coreei de Sud, în prima rundă a Olimpiadei Mondiale de șah, care se desfășoară în orașul Batumi.

Din lotul masculin fac parte marii maeștri Viorel Bologan, Viorel Iordăchescu, Dmitrii Svetușchin, Vladimir Hamițevici și maestrul Nichita Morozov. În runda a doua, Moldova va întîlni Macedonia.

Cu victorie mai clară a debutat naționala feminină, compusă din marele maestre Svetlana Petrenco, Elena Pîrțac, maestrele Diana Baciu, Olga Hîncu și Paula-Alexandra Gîtu. Tricolorele au dispus de Namibia, cu 4-0, iar în runda a doua vor juca cu șahistele din Canada. La ediția a 43-a a Olimpiadei Mondiale la șah participă 184 de echipe masculine și 151 de echipe feminine.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

olimpiada , șah , victorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
175 locuitori

Inculeţ este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 175 de oameni. Satul Inculeț a fost întemeiat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.