01 octombrie 2018, 10:00 Sport views 10366
Maratonul Internațional Chișinău, ediția a IX-a, a fost cucerit de mii de persoane
01 octombrie 2018, 10:00 Sport views 10366

Maratonul Internațional Chișinău, ediția a IX-a, a fost cucerit de mii de persoane

Străzile centrale ale orașului Chișinău s-au transformat duminică, 30 septembrie, într-o cursă imensă de alergări, la care au participat mii de entuziaști. Aceștia și-au pus puterile la încercare, participînd la cel de-al patrulea „Maraton Internațional Chișinău".

Într-un comunicat de presă al organizatorilor, se spune că evenimentul sportiv a început la ora 08.00. După exercițiile de încălzire a mușchilor și discursul de deschidere din partea directorului organizației sportive Sporter, Dmitri Voloșin, participanții s-au aliniat la start. La competiție au participat 18000 de persoane. Primii au ieșit la start sportivii în scaune rulante. Pentru ei a fost pregătită o categorie specială – „Maraton For All" cu distanțe de 10 km, 21 km și 42 km. Aceste competiții s-au organizat în premieră în cadrul Maratonului de la Chișinău.

Către ora 09.00, a fost anunțat startul general al Maratonului Internațional Chișinău 2018. Participanții au depășit distanțele: maraton (42 km 195 m), semimaraton (21 km 0975 m), 10 km și 5 km, precum și cursa distractivă „Fun Run By Iute Credit" de 1,5 km. Toți participanții Maratonului Internațional Chișinău au primit câte o medalie la final, iar cîștigătorii au primit cadouri și premii bănești. Fondul total de premii al maratonului a fost de 100000 de lei.

Cîștigătorii cursei de 5 km au fost Ivancenco Vladislav, Pavlenco Nicolae, Voloșciuc Alexandru, Botnari Mihaela, Tcaciova Iuliana și Ruliac Inna. Cei mai rapizi la cursa de 10 km au fost Chiriac Petru, Țimbalist Ghenadie, Crivoi Andrei, Ciocan Daniela, Budiuc Cristina și Nastas Diana. Cele mai bune rezultate la cursa de 21 km au fost înregistrate de Răileanu Maxim, Croitoru Liviu, Obuhovschi Aleksei, Carmanenco Ecaterina, Zbîrnea Natalia și Sacara Zinaida.

Cei mai rapizi la distanța maraton de 42 km au fost Serem Benjamin Kiprop, Gorbușco Nicolai, Popov Serghei, Masnâc Irina, Mahamud Isidro Pilar și Alexandra Kirillov. Cei mai rapizi sportivi în scaune rulante au fost, la cursa de 10 km, Marținchevici Alexandru și Costin Dumitru. Câștigătorul „Marathon for All", la distanța de 10 km din categoria Handbike, a devenit Petroșan Cătălin. Singurul participant la categoria „Marathon for All", distanța de 10 km, a fost Franchiv Ganna.

Cei mai rapizi la cursa de 21 km din categoria „Marathon For All" au fost Bardij Anatoli, Radcovschi Artur și Levene Justin. Câștigătoarea cursei de 21 km a fost Dmitriuc Nadejda. Câștigătorii cursei de 42 km în categoria „Marathon For All" au fost Ștefârță Ilie, Șuruta Serhii. Câștigătoarea cursei de 42 km este Șobcinskaia Natalia.

Organizatorii Maratonului Internațional Chișinău 2018 sunt organizația sportivă Sporter și panoul de anunțuri gratuite – 999.md.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

maraton , sport , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
988 locuitori

Trifăneşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alexandrovca și Trifănești. Localitatea Trifănești este situată la distanța de 19 km de orașul Florești și la 130 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 988 de oameni. Satul Trifănești este menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.