16 ianuarie 2019, 12:05 Sport views 10301
Care este echipamentul potrivit pentru Mileștii Mici Wine Run?
16 ianuarie 2019, 12:05 Sport views 10301

Care este echipamentul potrivit pentru Mileștii Mici Wine Run?

Am pășit cu dreptul în 2019 și ne pregătim pentru încă o cursă victorioasă! Pe 20 ianuarie, sportivi amatori, profesioniști și începători se angajează într-o competiție inedită!

Aceștia vor alerga pe un traseu de 10 km, care se află la 100 m adâncime, chiar prin galeriile subterane ale Combinatului de Vinuri Mileștii Mici. Dacă te-ai înregistrat deja la cursă sau intenționezi să o faci, trebuie să știi cum să te echipezi corect pentru a face față celor 10 km:

Accesorii de care vei avea nevoie: 

1. Lanternă. O bună parte a galeriilor subterane de la Mileștii Mici nu sunt iluminate, așadar de-a lungul traseului vei avea nevoie de o lanternă. Dacă deții una frontală e perfect, dar desigur te vei descurca și cu una obișnuită. 

*Participanții fără lanternă nu vor fi admiși la linia de start!

2. Mască. Există porțiuni ale galeriilor foarte rar vizitate, iar depunerea prafului este inevitabilă. Masca te va proteja de praf, este important să nu uiți să ți-o fixezi la timp. Masca o găsești în kit-ul de start.

3. Plapumă de aluminiu. Odată ajuns la finiș, cu siguranță gândul nu-ți va sta la frig și temperatura scăzută, cu toate acestea, trebuie să îți protejezi corpul transpirat și epuizat. Înfășoară-te în plapumă și doar apoi bucură-te de victorie! Aceasta, la fel, este inclusă în kit-ul de start Mileștii Mici Wine Run.

Îmbrăcăminte potrivită. Ține cont de anotimp, dar și de tipul de activitate la care te supui. Așadar, pentru partea de sus a corpului ar fi bine să ai minim două straturi:

1. Un strat de bază care permite pielii să respire

Nu îmbrăca bumbac deoarece reține umezeala. Poți alege dintr-o gamă variată de materiale moderne (Dri Fit, Thermax, Coolmax și polypropylene), dar dacă nu ai la îndemână astfel de materiale, poți opta pentru ceva sintetic, de dorit mulat. 

2. Un strat secundar călduros

Al doilea strat ar trebui sa fie un pic mai lărguț (aerul funcționează ca un izolant) și, la fel, dintr-un material sintetic respirabil, de exemplu un polar subțire sau bluză termoizolantă. 

3. Un strat exterior impermeabil

Cel de-al treilea strat are rol protector, acesta trebuie să facă față vântului și eventualelor precipitații. Optați pentru o jachetă wind-rezistent. 

Pentru picioare trebuie să îți faci mai puține griji, deoarece acestea sunt mai rezistente la frig, iar în timpul alergării emană foarte multă căldură. Deci, niște colanți mai groși sunt suficienți. Încălțămintei însă, trebuie să-i acorzi mai multă atenție. Există porțiuni ale traseului în afara galeriilor, de aceea, pentru a evita alunecările, ar fi bine să porți încălțăminte specială pentru trail-running. Dacă nu o deții, nu-ți face griji, poți să îți creezi de sine stătător crampoane și să le fixezi pe încălțămintea obișnuită. Ai aici niște instrucțiuni. 

Evită încălțările de vară și alege niște șosete potrivite (din nou, evită bumbacul!). De asemenea, acoperă-ți capul și nu uita de mănuși!

⋆  Masca, plapuma de aluminiu și un tricou cu mânecă lungă sunt accesorii pe care le vei primi în pachetul de start

Evenimentul este organizat de organizația sportivă Sporter și cel mai popular panou de anunțuri online - 999.md, cu susținerea Combinatului de Vinuri Mileștii Mici. 

Află mai multe detalii și înregistrează-te, accesând: https://milesti.winerun.md/ro/Register 

Sursa: milesti.winerun.md  

Cuvinte cheie:

sport , Milești

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2858 locuitori

Iabloana este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Soroca și Iabloana. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Glodeni și la 164 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2858 de oameni. Satul Iabloana a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.