13 mai 2019, 17:10 Sport views 13467
12 medalii de aur pentru sportivii moldoveni, la Campionatul European Voievod Moldova (Video)
13 mai 2019, 17:10 Sport views 13467

12 medalii de aur pentru sportivii moldoveni, la Campionatul European Voievod Moldova (Video)

Pe 11 mai, la Orhei, s-a desfășurat cea de-a șaptea ediție a Campionatului European Voievod Moldova, competiție la care sportivii moldoveni au dat tot ce e mai bun pe ringul de luptă, obținînd rezultate remarcabile.

Mai exact, în acest an țara noastră a fost reprezentată de 20 de sportivi, care s-au ales cu 12 medalii de aur, 2 de argint și 4 de bronz, informează Noi.md.

Liderul Mișcării Naționale „Voievod", Nicolae Pascaru, spune că este mîndru de rezultatele obținute de luptătorii noștri, argumentînd că rezultatele impecabile vin în urma unei bune și îndelungate pregătiri.

„Acest an este unul deosebit, pentru că nivelul tehnic în fiecare an crește și pentru noi este un fapt îmbucurător. Acet gen de competiții ne oferă și nouă posibilitatea să ajungem la un nivel ridicat și în multe cazuri chiar să cîștigăm, pentru că și noi avem o selecționată bine pregătită, cu care am cîștigat la competițiile europene și mondiale șia rătăm o școală bună de arte marțiale", a declarat Nicolae Pascaru.

Vicepreședintele Federației de lupte "Voievod", Oleg Sclifos, spune că ediția din acest an a Campionatului a venit cu noi provocări pentru sportivii, care își doresc în palmares noi medalii.

„Pentru prima oară în istoria competiției vom avea parte de șapte lupte profesioniste, dintre care trei lupte la centură. În aceste lupte se vor duela sportivi din Ucraina, România și Republica Moldova. Practic toți sînt impresionați de show-ul pe care îl văd aici, este o sărbătoare sportivă pentru noi. Este cel mai așteptat eveniment sportiv al anului", a spus Oleg Sclifos.

Astfel, în cadrul celor șapte lupte profesioniste, din partea Moldovei, au participat Bejenuța Maximus și Iaroslav Linnic, ambii devenind cîștigători în fața rivalilor lor.

Nivelul înalt de pregătire al sportivilor moldoveni, dar și buna organizarea a celei de-a șaptea ediții a Campionatului European Voievod Moldova a fost apreciat și de sutele de sportivi veniți din afara țării.

„Sîntem bucuroși să venim de fiecare dată în Republica Moldova și să ne luptăm. Sportivii voștri sînt foarte bine pregătiți. Luptele s-au disputat greu, dar destul de bine", a menționat unul dintre sportivii din Azerbaidjan, Ali Mirzaev.

„Competiția și organizarea este superbă. Sperăm la o colaborare strînsă cu orașul și federația voastră. Bineînțeles, îi așteptăm pe sportivii moldoveni la noi în țară, în Ucraina", a comentat Roșac Alexei, antrenor din Ucraina.

„E al cincilea an consecutiv cînd participăm la acest eveniemnt. Ne face o deosebită plăcere să venim ca-n fiecare an. O foarte bună desfășurare și organizare a competiției și bineînțeles o pregătire destul de înaltă a sportivilor", a spus Iulian Strugariu, unul din participanții din România.

La ediția din acest an a Campionatului European Voievod Moldova sau fost prezenți circa 350 de sportivi din 12 țări, cărora le-au fost împărțite 200 de medalii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Campionat , Voievod , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1589 locuitori

Hirova este un sat și comună din raionul Călăraşi. Hirova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hirova se află la distanţa de 32 km de orașul Călăraşi și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1589 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.