06 iulie 2019, 12:00 Sport views 3888
Dorin Goțonoagă a cucerit bronzul la Universiada Mondială
06 iulie 2019, 12:00 Sport views 3888

Dorin Goțonoagă a cucerit bronzul la Universiada Mondială

Judocanul moldovean Dorin Goțonoagă a obținut vineri, 5 iulie, medalia de bronz la Universiada Mondială care se desfășoară la Napoli (Italia), transmite MOLDPRES.

El l-a învins în ultimul meci disputat, în prelungiri (Golden Score) pe germanul Janosh Hunfeld. A condus cu nota "Wazaari", apoi a fost egalat. În timpul suplimentar dictat pentru desemnarea medaliatului a încercat la sugestia antrenorului Veaceslav Bacal, rostită cu glas tare "șurubul". "Încearcă, o să iasă", i-a spus acesta și procedeul a fost executat într-o manieră spectaculoasă și apreciat cu nota "Ippon".

Anterior premiantul i-a învins, în ordine, pe Rahat Bashimov (Turkmenistan), chinezul naturalizat Nicolas Gomez, un chilian de origine, apoi cu o aruncare de zile mari de georgianul Tato Grigalashvili, executată chiar după 16 secunde de luptă.

În semifinală s-a întâlnit cu japonezul Nikaru Tomokiyo, căruia i-a cedat în prelungiri (minutul 5).

Este prima medalie cucerită de echipa națională la această ediție a Universiadelor Mondiale. Anterior au mai obținut medalii la aceste competiții prestigioase Victor Bivol și Sergiu Toma.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

judo , medalie , Campionat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1766
Populația:
492 locuitori

Tătărăuca Nouă este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Soroca și la 189 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 492 de oameni. Satul Tătărăuca Nouă a fost menționat documentar în anul 1766.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.