09 august 2019, 14:15 Sport views 5145
„Purcari Wine Run” – o cursă de alergare de tip trail cu aromă de vin
09 august 2019, 14:15 Sport views 5145

„Purcari Wine Run” – o cursă de alergare de tip trail cu aromă de vin

Pe 24 august, pe teritoriul podgoriilor „Chateau Purcari” va avea loc cursa de alergare de tip trail „Purcari Wine Run 2019”. Și chiar dacă astfel de curse se desfășoară în multe țări din Europa, în Moldova, unde vinul este considerat nu doar o băutură, ci o parte importantă a culturii și a istoriei, cursele vinicole înseamnă ceva mai mult.

1. Acestea sunt o oportunitate perfectă de a combina utilul (sportul) cu plăcutul (vinul)

„Purcari Wine Run” trece printr-un traseu pitoresc de 10 km printre podgorii, cu soare cald moldovenesc și vin gustos, pe care îl puteți gusta chiar în timpul cursei. Pe traseu, la fiecare 2 km, participanții se vor putea opri la pit-stop-uri, unde vor savura din vinurile tradiționale și gusta fructe autohtone.

2. Acestea oferă posibilitatea de a afla lucruri noi despre țara noastră

Cursele vinicole din Moldova nu înseamnă doar sport și podgorii. Acestea oferă posibilitatea de a face cunoștință mai îndeaproape cu mândria principală a țării - vinul. Participanții la „Purcari Wine Run” pot achiziționa pachete de participare cu degustare („Purcari 10 km Race + Wine Tasting” sau pur și simplu „Wine Tasting”), care includ și un tur, condus de un ghid profesionist, prin combinatul și beciurile „Chateau Purcari”. Costul pachetului „Wine Tasting” este de 230 de lei.

3. Sunt un motiv pentru a scăpa de agitația orașului

De asemenea, cursa „Purcari Wine Run” este o șansă reală de a lua o pauză de la agitația orașului, rămânând peste noapte în Camping pe teritoriul vinăriei. Tot ce trebuie să faceți, este să rezervați un loc, să-l achitați (100 de lei pentru un loc de camping), să luați cu dvs. o companie bună de prieteni și un cort, iar după cursă, să vă relaxați la natură, înconjurați de oamenii dragi la tradiționala „Mămăliga Party”.

Înregistrarea deja este deschisă! Alegeți distanța și fiți gata să nu doriți să plecați de acolo.

Cursa este organizată de către organizația sportivă Sporter, cel mai mare panou de anunțuri online - 999.md. Evenimentul este susținut de Chateau Purcari.

Pentru mai multe informații despre cursă, accesați site-ul oficial purcari.winerun.md.

Sursa: purcari.winerun.md  

Cuvinte cheie:

sport , vin , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
665 locuitori

Sărata-Mereșeni este un sat din cadrul comunei Mereșeni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Hîncești și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 665 de oameni. Satul Sărata-Mereșeni a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.