13 august 2019, 16:00 Sport views 4061
Igor Untilă: ”Noi trebuie să-i oferim fiecăruia posibilitatea să devină vedetă a boxului moldovenesc”
13 august 2019, 16:00 Sport views 4061

Igor Untilă: ”Noi trebuie să-i oferim fiecăruia posibilitatea să devină vedetă a boxului moldovenesc”

Recent, la cei 37 de ani împliniți, Igor Untilă a devenit antrenor principal al Selecționatei Naționale de Box. El l-a succedat în această funcție pe Petru Caduc, care a stat în fruntea selecționatei mai mulți ani.

Igor Untilă este originar din Hîncești, a practicat boxul profesional, de două ori a obținut titlul de vicecampion mondial К1. Patru ani a activat pe post de director al școlii sportive din raionul Hîncești. Din 2014 este membru al comisiei europene a antrenorilor EUBC. În 2018 i-a fost conferită medalia "Meritul civic". În 2017 a fost antrenorul selecționatei de tineret a Spaniei. Ca antrenor, împreună cu discipolii săi a obținut 8 medalii ale campionatelor europene printre cadeți, juniori și tineret, U 22. A educat un șir de campioni naționali și internaționali în diverse categorii de vîrstă. Între anii 2014 și 2019 a antrenat echipa de tineret și echipa U 22. Este căsătorit și tată a trei copii. Are studii superioare, posedă patru limbi. În interviul pentru Noi.md, noul antrenor principal a vorbit despre cum și-a început activitatea, ce scopuri își propune și dacă boxul moldovenesc poate să obțină succese la nivel internațional.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

antrenor , box

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1777
Populația:
476 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Frumuşica a fost menționat documentar în anul 1777.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.