05 noiembrie 2012, 12:03 Sport views 6622
05 noiembrie 2012, 12:03 Sport views 6622

Biciclişti vor promova modul de viaţă sănătos

La 11 noiembrie curent, în Moldova se va desfăşura cursa de ciclism "Chișinău-Varniţa". Evenimentul este organizat de către Compania Naţională de Asigurări în Medicină, în cadrul campaniei de promovare a modului de viaţă sănătos, ediţia 2012, cu genericul "Spune DA pentru sănătatea ta", transmite MOLDPRES.

Cursa va porni din Chișinău, va face popas în oraşul Sîngera, ulterior în oraşul Anenii Noi, şi se va încheia la Varnita, unde va avea loc premierea participanţilor şi a finaliştilor. Evenimentul este organizat cu susţinerea Ministerului Sănătăţii, Ministerului Tineretului şi Sportului şi a Guvernului.

Startul cursei de ciclism va fi dat la ora 10.30, din Gradina Publică "Ştefan cel Mare şi Sfînt" din centrul capitalei.

Campania de informare şi de promovare a modului de viaţă sănătos va dura pînă la sfîrşitul anului curent şi va cuprinde mai multe acţiuni ce ţin de alimentaţia sănătoasă, activitatea fizică, combaterea tabagismului şi a alcoolismului şi prevenirea stresului, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

sanatate , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
204 locuitori

Clişcăuţi este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul Clişcăuţi se află într-o regiune de coline de cîmpie, la o distanţă de 18 km de oraşul Edineţ şi la 228 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 204 locuitori. Satul Clișcăuți a fost întemeiat în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.