16 ianuarie 2023, 16:00 Sport views 1809
Revista americană The Ring l-a recunoscut pe Bivol drept boxerul anului
16 ianuarie 2023, 16:00 Sport views 1809

Revista americană The Ring l-a recunoscut pe Bivol drept boxerul anului

Revista americană The Ring l-a recunoscut pe boxerul rus de origine moldovenească, campionul mondial WBA la categoria semi-grea Dmitri Bivol drept boxerul anului 2022.

Informația este publicată pe site-ul publicației.

Potrivit lenta.ru, Bivol, în vîrstă de 32 de ani, a devenit al doilea rus din istorie după Sergey Kovalev care a primit acest premiu. Revista a remarcat calificarea înaltă a sportivului și l-a numit un gigant de box.

În decembrie 2022, Bivol a fost desemnat și Boxerul Anului de către Asociația Mondială de Box (WBA). Președintele organizației, Gilberto Mendoza, a remarcat eforturile și dăruirea boxerului.

În noaptea de 6 noiembrie, Bivol l-a învins pe Gilberto Ramirez prin decizie unanimă la o seară de box din Abu Dhabi și și-a apărat titlul mondial WBA. Pe 7 mai, el a fost mai puternic decît Saul Alvarez într-o luptă pentru centura de campion la categoria semi-grea. Bivol a cîștigat 21 de lupte în cariera sa și nu a pierdut niciodată.

Nu putem decît să fim mîndri de un astfel de luptător cu rădăcini moldovenești, care ne promovează țara pe arena internațională. El continuă să fie neînvins, dominînd total divizia sa. În 2023, va fi incredibil de greu pentru rivali să-l priveze de titlurile pe carele are. Pînă acum nu există niciun luptător capabil să-l oprească pe ireproșabilul Bivol.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Dmitri Bivol , box , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
49 locuitori

Dermengi este un sat din cadrul comunei Budăi, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 49 de locuitori. Satul Dermengi a fost atestat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.