23 martie 2019, 04:00 Sănătate views 15931
Vitamine pentru piele – păstrează-ți tinerețea
Foto: directpress.ru
23 martie 2019, 04:00 Sănătate views 15931

Vitamine pentru piele – păstrează-ți tinerețea

În orice moment al anului trebuie sa acordăm o atenție deosebită pielii, pentru că timpul și factorii nocivi la care este expusă zi de zi lasă urme cît se poate de... vizibile.

Tocmai de aceea este necesar să ne asiguram porția zilnică de vitamine pentru piele, pe care o putem procura din alimentație și produse de îngrijire.

Vitamina A este esențială pentru protecția și repararea țesuturilor pielii, eficientă în prevenirea și estomparea ridurilor fine și a petelor maronii de pe piele, acționează ca un antioxidant neutralizînd efectul factorilor nocivi asupra pielii, hrănește pielea și îi conferă elasticitate. Poți procura necesarul de Vitamina A din morcovi, legume verzi (varză, spanac, broccoli, lăptuci, salata verde, sparanghel, castraveti), lapte integral, caise, grapefruit, prune si portocale.

Vitamina B conferă un aspect tonifiat pielii, reduce acneea si combate senzatie de usturime, alimentele bogate in vitamina B7 fiind carnea de vită, ficatul, somonul, laptele, gălbenușul de ou, ridichile, conopida, ovăzul, broccoli, soia, spanacul, ciupercile, bananele sau avocado.

Vitamina C: cu o puternică acțiune antioxidantă, vitamina C protejeaza pielea de actiunea radicalilor liberi, previne aparitia ridurilor, stimuleaza productia de colagen, întîrziind procesul de îmbătrînire și reduce riscurile apariției cancerului de piele.

Printre principalele vitamine pentru piele, vitamina C poate fi procurata din surse precum ardeii roșii, broccoli, spanac, varză, roșii, citrice, mango, ananas, kiwi, lychee, papaya sau căpșuni.

Vitamina E: antioxidant puternic și extrem de importantă în procesele de eliminare a toxinelor din organism, vitamina E hidrateaza puternic pielea și o face mai catifelată și mai moale. Îți poți procura necesarul de vitamina E din legume precum roșiile, morcovii, porumbul sau spanacul, fructe precum kiwi sau cocos, semințe de floarea soarelui, nuci, măsline si ulei de măsline.

Sursa: www.topfitness.ro

Cuvinte cheie:

tineret , vitamine , frumusete

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1797
Populația:
1109 locuitori

Teșcureni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Teșcureni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Ungheni și la 92 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1109 oameni. Satul Teșcureni a fost menționat documentar în anul 1797.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.