23 aprilie 2020, 00:01 Sănătate views 18101
Ce se întîmplă cu corpul tău dacă nu bei suficientă apă
Foto: gandul.info
23 aprilie 2020, 00:01 Sănătate views 18101

Ce se întîmplă cu corpul tău dacă nu bei suficientă apă

Deshidratarea este primul simptom care apare în cazul persoanelor care nu beau apă. Apa nu trebuie să lipsească din dieta zilnică. Recomandarea vine din partea medicilor nutriţionişti care afirmă că lipsa acestea poate predispune la apariţia diferitelor boli, care ne pun viaţa în pericol.

Deshidratarea este primul simptom care apare în cazul persoanelor care nu beau apă, notează Food Story. "În momentul în care apare deshidratarea, adică fie aportul de apă nu este suficient, fie se pierd lichide pe diverse căi - vărsături, diaree, creşterea respiraţiei în sens invers spre exemplu prin transpiraţie - apare acest dezechibru", a explicat dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog, pentru "Ce se întîmplă, Doctore? ".

Dezechilibrul se traduce iniţial prin scăderea tensiunii. Dar deshidratarea poate deveni cronică, dacă nu aveţi beţi apă în fiecare zi. Privarea organismului de apă predispune la scăderea sistemului imunitar, iar riscul de a ne îmbolnăvi mult mai uşor este destul.

Sîngele are şi el de suferit din cauza lipsei de apă. "În mod normal, sîngele este un fluid, trebuie să existe un echilibru între starea lui fluidă şi tendinţa de a se coagula, de a tromboza. Există o situaţie ameninţătoare de viaţă care, paradoxal, se poate instala pe o venă perfect sănătoasă - vorbim despre tomboza venoasă profundă", a spus dr. Sorin Băila, şeful Secţiei Chirurgie Vasculară.

Deshidratarea extremă poate să ne pună viaţa în pericol. În tromboza venoasă profundă se formează un cheag de sînge care migrează spre plămîni. În interiorul plămînilor, evenimentele care se succed au un final dramatic în multe dintre cazuri."Am văzut foarte multe tromboze venoase profunde la indivizi perfect sănătoşi, unii chiar sportivi, dar care au traversat o perioadă mai puţin fasta - au stat imobilizaţi la volan ore întregi, deshidrataţi, stresaţi", a adăugat doctorul Băila.

Pentru a evita toate aceste lucruri, nutriţioniştii recomandă să bem apă zilnic cel puţin 1,5 litri de apă.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

sanatate , apa , corp , om

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1946
Populația:
254 locuitori

Floricica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cantemir și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 254 locuitori. Satul Floricica a fost înființat în anul 1946.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.