30 septembrie 2014, 10:23 Sănătate views 13242
30 septembrie 2014, 10:23 Sănătate views 13242

Oamenii mulţumiţi de viaţa lor, rareori suferă de maladii cardiace

Cercetările au arătat că, dacă întotdeauna aveţi un pahar pe jumătate plin, atunci, probabil, inima dvs. este sănătoasă.

Studiile cu implicarea funcţionarilor publici britanici au arătat că cei care sunt mulţumiţi de viaţa lor, au avut mai puţine probleme cardiace.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard caută o explicaţie a acestui fenomen, ţinînd cont în cercetările sale de astfel de factori cum ar fi greutatea şi tensiunea arterială.

În timpul unui studiu au fost chestionaţi aproape 8.000 de angajaţi de stat despre satisfacerea lor în şapte domenii ale vieţii cotidiene cum ar fi iubirea, hobby, nivelul de viaţă, relaţii la locul de muncă, viaţa de familie, sex, şi prietenii. Timp de şase ani, a fost monitorizată starea de sănătate a inimilor lor. S-a dovedit că persoanele, foarte mulţumite de viaţa lor, au suferit de probleme cardiace cu 13% mai puţin. Savanţii au ajuns la concluzia că plăcerea derivată din viaţa profesională, familială şi sexuală este deosebit de importantă pentru sănătatea inimii.

Se consideră că optimiştii au o sănătate mai bună, deoarece aceştia sunt mai înclinaţi să urmeze sfaturile unui medic.

Studiile, de asemenea, arată că pesimiştii şi oamenii, care nu dispun de încrederea în sine, au un risc mai mare de atacuri de inimă şi accidente vasculare cerebrale, decît oamenii optimişti.

Cuvinte cheie:

boala , sanatate , fericire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
3200 locuitori

Lunga este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Lunga este este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 42 km de Chișinău. Populaţia satului Lunga alcătuia 3200 de oameni în anul 2011. Satul Lunga a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.