21 august 2014, 14:59 Sănătate views 9109
Autoritățile moldovene declară război alimentelor nesănătoase
Foto: hotnews.ro
21 august 2014, 14:59 Sănătate views 9109

Autoritățile moldovene declară război alimentelor nesănătoase

Ministerul Sănătății intenționează să intensifice în următorii ani lupta cu bolile provocate de alimentația nesănătoasă în rîndul populației. În acest sens, Guvernul a aprobat Programul Național în domeniul alimentației și nutriției pentru anii 2014-2020, notează NOI.md.

Potrivit ministrului Sănătății, Andrei Usatîi, în Republica Moldova, povara bolilor cauzate de alimentația proastă este înaltă și continuă să crească. „În Moldova, 56 la sută din populație este supraponderală, peste 20 la sută suferă de obezitate, iar 1 din 10 persoane suferă de diabet zaharat. Aceste probleme pot fi prevenite prin instituirea unei reglementări adecvate în domeniul nutrițional", a precizat Usatîi.

Pentru combaterea fenomenului malnutriției, autoritățile își propun să instituie, către anul 2016, o administrare adecvată în domeniul sănătăţii nutriţionale şi să asigure funcţionarea durabilă a acesteia. Printre obiectivele prevăzute în Planul Național se mai numără: creşterea, către anul 2020, a proporţiei alăptării exclusive în primele șase luni de viaţă pînă la 60%; reducerea în rîndul populației a consumului de grăsimi saturate şi de zaharuri adăugate, a consumului de acizi graşi și a celui de sare.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

sanatate , Moldova , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
2407 locuitori

Şirăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Şirăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Şirăuţi este situat la o distanță de 3 km de oraşul Lipcani, 31 km de oraşul Briceni şi 250 km de  Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2407 oameni. Atestat documentar la 1453, satul Şirăuţi s-a aflat timp îndelungat în proprietatea mănăstirii Putna.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.