16 septembrie 2015, 09:44 Sănătate views 11718
Avertismentul medicilor! Ce trebuie să ştii înainte de a mînca castraveţi în oţet
Foto: liveinternet.ru
16 septembrie 2015, 09:44 Sănătate views 11718

Avertismentul medicilor! Ce trebuie să ştii înainte de a mînca castraveţi în oţet

Persoanele sanatoase pot consuma frecvent astfel de produse, mai ales daca sunt preparate cu mai putina sare. In ciuda efectelor benefice, ele sunt interzise celor cu afectiuni renale severe sau celor cu hipertensiune.

Una dintre muraturile cel mai frecvent consumate este varza murata. Este un aliment probiotic si contine substante anticancerigene, hepatoprotectori, vitaminele A, C, E, zinc, fibre alimentare care combat constipatia si detoxi-fica colonul. In varza murata se mai gasesc potasiu, magneziu si calciu. Varza murata este recomandata mai ales atunci cand consumati mancaruri din carne grasa, pentru ca usureaza digestia proteinelor si grasimilor animale, scrie BZI.ro.

Castravetii murati au putine calorii, au o incarcatura glicemica mica si contin caroten, acid folic si calciu. Persoanele care sufera de hipertensiune arteriala trebuie sa-i consume in canti-tati mici si sa-i spele de sare inainte de masa. „In procesul natural de fermentatie nu doar ca se produc vitamine, ci se biodisponibilizeaza mineralele si fibrele alimentare din castraveti. Vitaminele naturale existente in cas-traveti nu sunt distruse, deoa-rece produsul nu este tratat termic", potrivit doctormenci.ro

Castravetii in saramura se pastreaza intr-un loc intunecos si uscat, la temperaturi de 10-15 grade pentru a se declansa procesul natural de fermentatie acido-lactica. Castravetii murati pot fi consumati ca atare, intre mese, sau ca garnitura la mancarurile din carne ori legume, precum fasole, mazare, naut, linte, soia. Muraturile asortate din conopida, varza alba si rosie, gogonele, castraveti, ardei iuti, morcovi si usturoi se recomanda persoanelor sanatoase, alaturi de diverse feluri de mancare din carne, deoarece usureaza digestia.

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

avertizare , sanatate , fructe si legume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1485
Populația:
8644 locuitori

Băcioi este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica, Băcioi, Străisteni și Brăila. Localitatea se află la distanța de 11 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 8644 de oameni. Satul Băcioi a fost menționat documentar în anul 1485.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.