22 octombrie 2014, 16:43 Sănătate views 9053
Moldovenii afectați de tulburările de somn
Foto: bihon.ro
22 octombrie 2014, 16:43 Sănătate views 9053

Moldovenii afectați de tulburările de somn

Tot mai mulți moldoveni suferă de insomnii şi se adresează Centrului de somnologie pentru a scăpa de această tulburare. În zece luni de la deschiderea instituţiei aproximativ 400 de oameni au solicitat ajutorul specialiștilor de aici.

Potrivit medicilor, 60% dintre ei s-au plâns că suferă de insomnii, iar 40 la sută s-au confruntat cu apnee obstructivă, o afecţiune a aparatului respirator ce se manifestă prin oprirea respiraţiei în timpul somnului.

De obicei, tulburările somnului sunt generate de afecţiuni genetice, cerebrale, alimentaţie nesănătoasă, stres, oboseală, consum de alcool. Potrivit medicilor, cel putin 40 000 de moldoveni suferă de tulburări ale somnului, însă puțini acordă atenție acestei probleme de sănătate.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

insomnie , somn , moldovenii , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
3238 locuitori

Bădiceni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grigorăuca și Bădiceni. Localitatea este situată la distanța de 20 km de oraşul Soroca şi la 182 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3238 de oameni. Satul Bădiceni a fost menționat documentar în anul 1599.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.