19 decembrie 2020, 16:30 Sănătate views 11506
Pentru reducerea stresului se recomandă să se verifice mai rar e-mailul personal
Foto: mhealth.ru
19 decembrie 2020, 16:30 Sănătate views 11506

Pentru reducerea stresului se recomandă să se verifice mai rar e-mailul personal

Verificarea mai rară a mesajelor din e-mailul personal este benefică pentru sănătatea mentală și reduce stresul, susțin oamenii de știință canadieni, citați de site-ul Topsante.com.

În cadrul unui studiu realizat timp de două săptămâni, cercetători de la Universitatea din Columbia Britanică (Canada) au analizat comportamentul a 124 de adulți care, în prima săptămână, au fost rugați să își verifice e-mailurile doar de 3 ori pe zi, iar în doua, de oricâte ori doreau.

În urma analizei rezultatelor, cercetătorii au descoperit că adulții care își verificau contul de e-mail de doar trei ori pe zi erau mai puțin stresați și mai concentrați la activitățile desfășurate, decât ceilalți.

Descoperirea este alarmantă, notează AFP, în contextul în care zilnic în lume sunt schimbate circa 183 miliarde de e-mailuri. În Statele Unite, spre exemplu, peste o treime din angajați răspund la e-mailuri în termen de 15 de minute de la primirea acestora, iar 40% din cazurile de întrerupere a lucrului au drept cauză corespondența electronică.

Sursa: www.agerpres.ro

Cuvinte cheie:

internet , posta , psihologie , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
38 locuitori

Leordoaia este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 38 de oameni. Satul Leordoaia a fost menționat documentar în anul 1861.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.