23 octombrie 2023, 11:00 Sănătate views 9083
23 octombrie 2023, 11:00 Sănătate views 9083

Pot renunţa la zahăr?

Potrivit experţilor în domeniul nutriţiei, o persoana poate evita complet consumul suplimentar tuturor tipurilor de zahăr. Organismul nostru are nevoie de carbohidraţi, doar că le primește în cantităţi suficiente din fructe, pîine şi cartofi. Fiecare linguriță, fiecare cubușor suplimentar de zahăr depăşeşte deja cantitatea necesară organismului.

Organismul este capabil de a sparge cu ușurință lanţuri de carbohidraţi primit din produsele cerealiere, şi să satisfacă pe deplin nevoia de ele. Lingurița suplimentară de zahăr doar facilitează activitatea organismului, ceea ce nu este întotdeauna bine pentru el.

Zahărul derivat din portocale, nu se deosebește mult de zahărul din produsele de patiserie. Pentru organism acest lucru este lipsit de relevanţă. Dar dulciurile sînt în primul rînd o mare cantitate de carbohidraţi, în timp ce un măr sau pîinea conţin substanţe minerale, vitamine care sunt esenţiale pentru organism.

Sursa: ecology.md

Cuvinte cheie:

sanatate , zahar

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
15281 locuitori

Hînceşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Hînceşti. Amplasat în sud-vestul republicii, în lunca rîului Cogîlnic, este situat la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15281 de locuitori. Primele menţiuni documentare a localităţii datează din secolul XVII, denumirea venind de la vechiul neam de razeşi din Lăpuşna, Hînceştii.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.