03 octombrie 2019, 17:00 Sănătate views 9952
Studiu. Alcoolul te ucide mai repede ca marijuana
03 octombrie 2019, 17:00 Sănătate views 9952

Studiu. Alcoolul te ucide mai repede ca marijuana

Un studiu publicat în Scientific Reports arată că marijuana este mai puţin periculoasă ca alcoolul.

Acest studiu a analizat cât de riscante sunt şapte substanţe legale şi ilegale, comparând doza necesară pentru a ucide pe cineva cu cantitatea ingerată în medie de un consumator.

Acest studiu a relevat că alcoolul este cel mai riscant, având cea mai mică diferenţă între cât se bea în mod normal şi doza mortală. Marijuana a fost drogul inclus în categoria "risc redus", fiind de 114 ori mai puţin periculoasă decât alcoolul, scrie Raw Story.

Celelalte droguri analizate în studiu sunt, în ordine descrescătoare a pericolului, heroina, cocaina, tutunul, ecstasy şi metamfetamina.

Potrivit unui raport din 1988 al Drug Enforcement Administration, e nevoie de "20.000 până la 40.000 de ori mai multă marijuana decât este conţinută într-o ţigaretă" pentru a omorî un om. Comparativ, e nevoie de doar 15 shot-uri de tărie în decurs de trei - patru ore pentru a ucide un bărbat de 72 de kilograme.

Sursa: www.antena3.ro

Cuvinte cheie:

studiu , alcool , droguri , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1199 locuitori

Dereneu este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Dereneu, Bularda și Duma. Satul Dereneu este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Călăraşi şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1 199 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.