20 martie 2019, 14:40 Sănătate views 14104
De ce este bine să bei vin roșu atunci când mănânci friptură
20 martie 2019, 14:40 Sănătate views 14104

De ce este bine să bei vin roșu atunci când mănânci friptură

Nu de puține ori am auzit că la friptură se bea vin roșu, iar la pește este bine să alegem vinul alb. Explicația însă, prea puțini dintre noi o știu.

Experții au explicat că această asociere se datorează substanțelor chimice și procesului de fermentație al vinului, precum și diferiților compuși care se găsesc în carne și pește.

Friptura se asociază bine cu vin roșu, deoarece moleculele din vin numite taninuri reacționează cu grăsimea din carne, eliberându-i aromele. La rândul său, această grăsime reduce astringența vinului, favorizând eliberarea aromelor băuturii.

Puțină sare și piper pe friptură vor spori și mai mult gustul vinului, punându-i în valoare aroma.

Prin comparație, vinul alb este mai acid și are calitatea de a reduce mirosul 'de pește' al preparatelor marine.

Rezultatul unei asocieri a vinului roșu cu preparate marine este un gust "metalic" neplăcut, a explicat Ray O'Connor, director la Naked Wine's.

Sursa: www.libertatea.ro

Cuvinte cheie:

alimentatie , vin , carne

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1763
Populația:
611 locuitori

Mîrzaci este un sat din cadrul comunei Mîrzeşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Satul Mîrzaci a fost menționat documentar în anul 1763.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.