31 martie 2023, 15:30 Sănătate views 12464
Ce se întîmplă cînd tratezi părul cu levănțică
31 martie 2023, 15:30 Sănătate views 12464

Ce se întîmplă cînd tratezi părul cu levănțică

Levantica, mirosul specific din dulapul bunicii. Dar lista beneficiilor acestei plante este mult mai lunga, avand in vedere ca ea poate fi folosita, sub forma de ulei sau tinctura, la fabricarea parfumurilor, dezinfectantelor, sau la ameliorarea starilor de neliniste.

Iata cateva dintre intrebuintarile lavandei:

  • Putin ulei aplicat pe tampe si masat indeparteaza treptat durerea de cap.
  • Suferi de constipatie? Ceaiul de levantica te ajuta sa treci peste aceste momente neplacute. La randul lor, uleiurile relaxeaza muschii tractului digestiv si stinge crampele gastrice
  • Folosita tot sub forma de uleiuri, levantica grabeste vindecarea ranilor si te scapa de dureri de urechi.
  • Diminueaza matreata. E adevarat, procedeul este ceva complex. Se prepara un amestec din15 picaturi de tinctura de levantica cu doua linguri de ulei de masline, care se incalzeste putin in cuptorul cu microunde. Amestecul astfel obtinut se aplica pe parul umed. Capul se acopera apoi cu o casca de dus si se lasa ca solutia sa-si faca efectul timp de aproape o ora, in functie de "gravitatea" situatiei. Parul se spala apoi.

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

casa , sanatate , plante

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
2603 locuitori

Sărătenii Vechi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărătenii Vechi și Zahareuca. Localitatea se află la distanța de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2603 oameni. Satul Sărătenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.