18 decembrie 2023, 12:30 Sănătate views 40119
Ceaiul de ghimbir - cel mai bun remediu pentru răceli
18 decembrie 2023, 12:30 Sănătate views 40119

Ceaiul de ghimbir - cel mai bun remediu pentru răceli

Ghimbirul ca cel mai bun dintre condimentele împotriva tuturor maladiilor este cunoscut în India de peste 2000 de ani. Acesta este faimos, mai ales datorită proprietăţilor sale de a vindeca de răceală. Dacă beţi în mod regulat ceaiul de ghimbir, apoi nu vă îmbolnăviţi, chiar şi în timpul unei epidemii, ceea ce este foarte actual în ziua de azi. Dar dacă totuşi aţi prins o răceală, atunci trebuie să beţi 3-4 căni pe parcursul zilei, şi recuperarea este garantată.

Luăm o radacină proaspătă de ghimbir - pentru 1 ceaşcă de ceai aveţi nevoie de aproximativ 1,5 cm de rădăcină – o curăţaţi şi o dați prin răzătoare. Îl puneţi în 300 ml de apă  fierbinte, adăugaţi puțină scorţişoară şi rădăcină de licorice (este disponibilă la orice farmacie) şi fierbeţi la foc foarte mic timp de 10 minute. Datorită plantei licorice ceaiul este dulce şi nu mai este necesar să adăugaţi zahăr.

În loc de rădăcină puteţi să folosiţi ghimbirul uscat, dar trebuie să luaţi o măsură mai mică, deoarece el este mai iute. În băutura pregătită puteţi adăuga, de asemenea, o felie de lămîie.

Poate că băutura vi se va părea prea iute, atunci reduceţi cantitatea de ghimbir şi fierbeţi mai puţin timp. Să fiţi sănătoşi!

Cuvinte cheie:

bauturi , ceai , virus , boala , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
253 locuitori

Tăura Nouă este un sat din cadrul comunei Tăura Veche, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Tăura Nouă a fost întemeiat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.