16 noiembrie 2022, 11:30 Sănătate views 8899
De ce sînt folositoare ciupercile?
16 noiembrie 2022, 11:30 Sănătate views 8899

De ce sînt folositoare ciupercile?

Ciupercile nu numai oferă posibilitate de fantezie culinară, ci, de asemenea, sînt  un produs foarte sănătos.

90% din ciuperci sînt compuse din apă şi au o mulţime de potasiu. În special,  ciupercile sînt utile pentru bărbaţii care doresc să-şi arate muşchii antrenați: substanţele din compoziţia ciupercilor evidenţiază formele şi ajută la evitarea "edemării" muşchilor.

Ciupercile sînt un produs alimentar dietetic. Este o alternativă demnă a cărnii, deoarece ciupercile au mai puţine calorii. În plus, ciupercile conţin vitamina D, fără de care nu există nici oase, nici dinţi sănătoși. Vitamina D ajută la prevenirea diabetului zaharat, ea este, de asemenea, necesară pentru funcţionarea normală a inimii.

Ciupercile sînt , de asemenea, o excelenta sursă de energie cu o mulţime de substanţe nutritive. Acestea includ cuprul, care ajută  fluxului de oxigen mai repede să ajungă pînă la creier şi muşchi. Aşa că oamenii care consumă ciuperci, sînt energici şi activi.

 

Sursa: ecology.md

Cuvinte cheie:

sanatate , ciuperci

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1755
Populația:
462 locuitori

Mălăieşti este un sat din cadrul comunei Bălăbăneşti, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 462 de oameni. Satul Mălăieşti a fost menționat documentar în anul 1755.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.