14 decembrie 2020, 17:00 Sănătate views 14698
14 decembrie 2020, 17:00 Sănătate views 14698

Cele mai multe vitamine conțin legumele și fructele verzi

Pentru o alimentare corectă și  echilibrată medicii recomandă consumul cotidian al legumelor și fructelor verzi. Produsele de această culoare, conțin multe vitamine şi substanţe minerale folositoare pentru sănătate.

În primul rînd medicii recomandă să acorde atenţie avocado – o sursă  importantă de grăsimi mononesaturate, care ajută la scăderea colesterolului din sînge, conține vitamina E și antioxidantul natural, luteina, care îmbunătăţeşte vederea.

Broccoli este deosebit de bogat în substanțe nutritive, inclusiv sulforaphan şi indoli, prevenind dezvoltarea cancerului.

Varza de Bruxelles, de asemenea, datorită componentelor sale, luptă împotriva cancerului, conţine o cantitate mare de vitamina C și este o sursă bună de acid folic, vitamina A şi potasiu. Biologii adaugă că și varza simplă abundă în vitaminele K, C și beta-caroten și conține puține calorii, deaceea ar trebui să fie inclusă în lista produselor necesare.

Cuvinte cheie:

sanatate , vitamine , fructe si legume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
843 locuitori

Sărata Nouă este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 116 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 843 de oameni. Satul Sărata Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.