21 decembrie 2023, 16:30 Sănătate views 18576
O aternativă naturală la mărfuri chimice de uz casnic
21 decembrie 2023, 16:30 Sănătate views 18576

O aternativă naturală la mărfuri chimice de uz casnic

Curăţarea fără mărfuri chimice de uz casnic este un mod ecologic de a menţine o atmosferă sănătoasă în casă. Dar cum se realizăm acest lucru?

O alternativă excelentă la detergentul de vase este praful de muştar, care este derivat din boabe de muştar, uscate şi degresate. Acest produs ecologic este un excelent antiseptic, avînd o acţiune bactericidă. Pentru spălarea vaselor muştarul poate fi dizolvat în apă caldă sau utilizat în stare uscată, turnat într-un recipient cu dozator. Muştarul are un miros plăcut, nu lasă depuneri, îndepărtează grăsimea şi, cel mai important, nu dăunează sănătăţii dvs. Acesta poate fi folosit ca un detergent obişnuit. După spălare, clătiţi vasele sub un jet de apă. Dacă nu puteţi găsi în vînzare praf de muştar, puteţi folosi muştar de masă obişnuit.

Spălaţi-vă oglinzile şi ferestrele cu amidon din cartofi. Acesta este o pudră de culoare gălbuie derivată din tuberculi de cartofi. Dizolvaţi una sau două linguri de amidon de cartofi intr-un litru de apă şi cu soluţia rezultată ştergeţi sticla şi oglinda, iar apoi ştergeţi suprafaţa cu cârpa de bumbac uscată pentru a scăpa de dungi. Soluţia de amidon din cartofi elimină bine praful şi tot felul de murdării. Suprafeţele de sticlă vor străluci.

Aceste practici ecologice vă vor ajuta la menţinerea sănătăţii dvs. şi a familiei dvs.

Sursa: ecology.md

Cuvinte cheie:

igiena , sanatate , ecologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
114 locuitori

Rediul de Sus este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 114 oameni. Satul Rediul de Sus a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.