30 ianuarie 2024, 15:30 Sănătate views 27409
Cum să depistăm legumele și fructele nocive
30 ianuarie 2024, 15:30 Sănătate views 27409

Cum să depistăm legumele și fructele nocive

Practic nu acumulează nitraţi aşa legume, cum ar fi varza de Bruxelles, fasolele, cartofii, roşiile şi ceapa.

Ne-am obişnuit să considerăm legumele şi fructele drept produse alimentare sănătoase. Din păcate, din cauza unei varietăţi de nitraţi şi pesticide, beneficiul consumării alimentelor vegetale devine un mit, scrie Delfi citînd woman.delfi.ua.

Care fructe şi legume sînt cele mai periculoase?

Toate legumele acumulează nitraţi în mod diferit. Cantitatea maximă de nitraţi se conţine în sfeclă. De asemenea, nitraţii se acumulează în ardeii dulci, ţelină, salată verde şi varză, în mărar, spanac, şi ceapă tînără.

Ceva mai scăzut este conţinutul de nitraţi în conopidă, dovlecei, dovleac, morcovi şi castraveţi.

Dintre fructe, după capacitatea lor de a acumula o varietate de îngrăţăminte  pe primul loc se situează piersicii, iar pe al doilea – merele. Urmează nectarinele, căpşunii, vişinile şi cireşele, strugurii şi perele.

Cum putem identifica fructele şi legumele nocive?

Dacă doriţi să cumpăraţi fructe şi legume nocive, nu este o problemă. Urmaţi sfaturile noastre simple, si foarte probabil veţi cumpăra fructe şi legume dăunătoare sănătăţii.

1. Acordaţi prioritate fructelor şi legumelor importate.

2. Alegeţi fructele imense, nefiresc de mari: de exemplu, strugurii mari, roşiile, cartofii şi morcovi giganţi etc.

3. Dacă fructele sau legumele au aspectul "materialului plastic", fără nici o curbură şi defecte, toate de dimensiuni standard - este ceea de ce aveţi nevoie!

4. În general, face să cumpăraţi doar acele fructe şi legume care stau pe rafturi de luni de zile fără a se strica. Un fruct bun – un fruct mort.  

5. Punctele negre pe mere, pere sunt un semn al comestibilităţii lor pentru organismele vii. În nici un caz nu luaţi fructe cu pete – un fruct bun  trebuie să fie suficient otrăvit cu pesticide, astfel încît nici un vierme să nu îndrăznească să îl guste.

Cuvinte cheie:

pericol , sanatate , fructe si legume , ecologie , sfat

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
2140 locuitori

Capaclia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Capaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Capaclia a fost menționat documentar în anul 1783.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.