27 februarie 2015, 10:18 Sănătate views 15875
27 februarie 2015, 10:18 Sănătate views 15875

Binele vs răul: condiţionare genetică


Foto: foxnews.com 

Un studiu realizat la începutul acestui an a constatat că și sfinţii şi păcătoşii, de regulă, tind spre echilibru emoțional, dar primii fac acest lucru urmînd regulile, pe cînd ceilalți – încălcîndu-le, relatează foxnews.com.

Mergînd pînă la absurd, s-ar putea crede că, cel puţin, sociopatia şi altruismul – sînt laturi opuse ale înţelepciunii omeneşti. Dar tot mai frecvent cercetătorii susțin că de fapt nu este așa.

"În final, șansele că un criminal în serie va intra într-o clădire în flăcări pentru a salva un copil, sînt foarte mici, nu-i așa?" – remarcă Andrea  Kuszewski, unul dintre cercetători. "Şi oare nu poate fi eroul venerat de  toți unul dintre ultimii oameni care poate încălca regulile?"

Noua cercetare răspunde la aceste întrebări negativ. "Analiza personalităţii umane în mod constant arată că ereditatea joacă un rol important în formarea naturii umane", - scrie ea. "Cu toate acestea, acelaşi material genetic, construit și aranjat într-o manieră uşor diferită, în viitor, poate genera diferite fenotipuri de persoane: foarte bun şi foarte rău".

De fapt, oamenii de ştiinţă susţin că selecţia naturală ne-a lăsat, cel puţin "un pic de nebunie", probabil un produs secundar al creierului nostru. În acest caz, cel mai probabil, trebuie să ne întrebăm în ce măsură educaţia determină direcţia de viaţă, pe care o adoptă oamenii.

Cuvinte cheie:

genetica , om , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1565
Populația:
1362 locuitori

Căţeleni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Căţeleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 53 km de orașul Hîncești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1362 de oameni. Satul Cățeleni a fost menționat documentar în anul 1565.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.