14 aprilie 2023, 14:30 Sănătate views 42613
Sfaturi ca să nu te îngraşi de Paşte
14 aprilie 2023, 14:30 Sănătate views 42613

Sfaturi ca să nu te îngraşi de Paşte

Sărbătorile Pascale sunt motiv de bucurie, de relaxare, de întâlnire cu cei dragi. Din păcate, multe dintre noi avem tendinţa să ne relaxăm şi la capitolul alimentaţie sănătoasă şi să ne răsfăţăm la mesele copioase din familie. CSID ne învaţă ce trebuie să facem pentru a nu acumula kilograme în timpul meselor.

Cu prea mult cozonac (mai ales cel cu umplutură serioasă cu nucă şi cacao), pască (cu muultă brînză dulce şi număr maxim de stafide), multe ouă roşii, friptură grea de miel, ca să nu mai aduc în discuţie figurinele pascale din ciocolată (care variază între 500 şi 1000 de calorii în funcţie de mărimea oului sau a iepuraşului nevinovat).

Şi toate aceste excese se vor vedea în săptămâna de după Paşte când ne vom urca timide pe cântar şi vom realiza că toate cele enumerate mai sus s-au depus pe şolduri, pe talie şi, da, parcă şi obrajii sunt mai plini, iar posteriorul a crescut în dimensiune şi nu mai încape în blugii preferaţi. Pentru a nu cădea în capcana kilogramelor în plus câştigate rapid în timpul Sărbătorilor de Paşte sau pentru a nu te lupta cu indigestii sau crize de bilă, iată 5 trucuri care te pot ajuta să îţi păstrezi greutatea şi să ai o digestie liniştită de Paşte.

Scapă de dulciurile ispititoare!

Doar pentru că e Paştele şi se mănâncă în familie pască, ouă de ciocolată şi cozonac, nu înseamnă că trebuie să accepţi tot ce ţi se oferă. Refuză politicos sau, dacă ai primit astfel de cadouri ispititoare, scapă de ele. Oferă-le şi tu cadou, la rândul tău! Eventual spune apropiaţilor să nu îţi facă niciun cadou caloric. Dacă după ce ai gustat din cozonacul delicios al mamei, te trezeşti că îţi pune unul la pachet, refuz-o politicos. Dacă, totuşi, nu reuşeşti să o convingi şi te-ai pricopsit cu cozonac, pască şi ouă sau iepuraşi de ciocolată, fă-i cadou. Dacă nu ai cui, fă o bucurie unui om amărât de pe stradă. Sigur se va bucura. Dacă vei lăas astfel de dulciuri prin bucătărie, tot le vei mânca la un moment dat, mai devreme sau mai târziu. În concluzi, scapă de ispită!

Caută variante cu mai puţine calorii

Poţi găsi variante de ouă sau iepuraşi de ciocolată din ciocolată neagră, deci cu mai puţine calorii. Nu te arunca la produsele cu cel mai mare număr de calorii. Sau, poţi mânca un ouşor de ciocolată... cel mai mic dintre toate! Sau îţi poţi ruga mama să facă un cozonac cu mai puţină umplutură sau o pască mai dietetică ( cu mai puţin zahăr, doar brânză dulce cu stafide).

Sursa: www.mediafax.ro

Cuvinte cheie:

Paste , alimentatie , dieta , sanatate , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1388 locuitori

Jevreni este un sat şi comună din raionul Criuleni. Jevreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Criuleni și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1388 de oameni. Satul Jevreni a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.