29 ianuarie 2023, 12:30 Sănătate views 23720
Protejează-ți ochii cînd muncești la calculator
29 ianuarie 2023, 12:30 Sănătate views 23720

Protejează-ți ochii cînd muncești la calculator

Dacă lucrezi mult la computer, probabil te simţi uneori obosit, iritat şi ai dureri de cap. Astfel de simptome îţi apar dacă priveşti ecranul calculatorului fără să te distragi de la activitate.

Ar fi bine să măreşti textul pentru a nu obosi ochii atunci cînd te concentrezi pe cuvintele scrise cu font mic. Deseori uiţi să clipeşti ceea ce duce la sindromul de ochi uscat.

Clipeşte cît mai des şi te vei simţi mai bine. Apropo, o poţi face concomitent în cadrul regulei 20-20-20.

La fiecare 20 de minute, clipeşte de 20 de ori, ia ochii de la monitor timp de 20 de secunde şi concentrează privirea pe un obiect aflat la 20 de picioare, adică la 6 metri distanţă.

Pe lângă aceste recomandări, nu uita să ajustezi luminozitatea pentru a evita reflexiile pe ecran şi la necesitate poartă ochelari pentru protecţie.

Ai grijă de ochi pentru că ei nu se mai regenerează de la naştere aşa cum o face periodic pielea ta.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

sanatate , calculator , munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1 locuitor

Cuconeştii Vechi este un sat din cadrul comunei Cuconeştii Noi, raionul Edineţ. Satul se află la o distanță de 30 km de oraşul Edineţ, 38 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului este reprezentată de o singură persoană. Prima menţionare documentară a satului Cuconeşti datează din anii 1606-1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.