11 iunie 2019, 00:01 Sănătate views 12086
Vitamina care va ține țînțarii departe toată vara
11 iunie 2019, 00:01 Sănătate views 12086

Vitamina care va ține țînțarii departe toată vara

Vara se apropie si nesuferitii tantari au inceput deja sa-si faca simtita prezenta.

Vestea buna este ca exista o vitamina care te ajuta sa tii tantarii departe. Acesta vitamina esentiala pentru buna functionare a organismului poate fi gasita in drojdie, ovaz, orez brun, sparanghel, kale, ficat sau oua. Este una dintre vitaminele solubile care sînt eliminate prin urina, deci nu trebuie sa-ti faci griji daca ai consumat prea multa.

Vitamina B1 (tiamina), caci despre ea este vorba, modifica putin mirosul corpului si-l face neplacut pentru tantari. Nu trebuie sa-ti faci griji, caci oamenii nu vor percepe acest iz.

Specialistii recomanda 100 mg de tiamina pe zi, iar in doua saptamani ar trebui sa observi deja o scadere a "vizitelor" nesuferitilor tantari.

Daca, totusi, tiamina nu are efect in cazul tau, iata o reteta pentru a face in casa un repelent natural pe care il poti da pe piele fara grija.

Pentru a-l prepara ai nevoie de: ulei esential de arbore de ceai, ulei esential de levantica, nucul vrajitorului (hamamelis), apa fiarta si racita.

Ingrediente

Umple un recipient cu pulverizator cu apa fiarta si racita, adauga jumatate de lingurita de nucul vrajitorului, 15 picaturi de ulei de arbore de ceai, 15 picaturi de ulei de levantica. Amesteca si foloseste cand ai nevoie.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Cuvinte cheie:

vitamine , vara

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
1421 locuitori

Viişoara este un sat şi comună din raionul Edineţ. Viişoara este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul rîului Prut, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ și la 230 km de Chișinău. La 3 iulie 1575 pentru prima dată este atestat satul Drăgănești din ținutul Hotin, actualmente Viișoara. Sub numele Viișoara satul este pomenit pentru prima dată în actele oficiale în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.