31 martie 2015, 14:27 Sănătate views 9986
31 martie 2015, 14:27 Sănătate views 9986

Politicienii supraponderali sînt mai populari decît omologii lor zvelți

Potrivit unui studiu recent şi foarte interesant, cercetătorii au ajuns la concluzia că politicienii bărbați, care doresc să cîştige alegerile, este mai bine să fie puțin supraponderali, informează Telegraph. Iar în cazul femeilor totul este invers: ele trebuie să fie zvelte pentru a cîştiga încrederea alegătorilor.

Candidaţii bărbați care sînt supraponderali le par alegătorilor mai de încredere, cinstiți, onești şi îi inspiră pe oameni mai mult decît omologii lor slabi. Ei de asemenea, cred că aceşti candidaţi mai uşor fac faţă stresului și tensiunii, ocupînd o astfel de poziţie. În schimb, cu cît mai zveltă este femeia candidat, cu atît mai  frecvent ea este creditată cu aceleași calități.

Cercetările au fost efectuate în SUA, dar oamenii de știință cred că ele sînt relevante, de asemenea, cu privire la societatea occidentală dominată de aceleași stereotipuri cu privire la aspectul fizic.

"Aspectul fizic joacă un rol mult mai important decît cred cercetătorii şi  candidaţii. Potenţialii solicitanţi nu trebuie să neglijeze aceste stereotipuri în cursa electorală", - spune dr. Elizabeth Miller, politolog de la Universitatea din Missouri şi unul dintre autorii studiului.

Potrivit oamenilor de ştiinţă care au condus studiul, acest rezultat este în concordanţă cu aşteptările societăţii: femeile ar trebui să fie zvelte şi bărbaţii – dimpotrivă.

Cuvinte cheie:

studiu , sanatate , politicieni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1975 locuitori

Tartaul este un sat şi comună din raionul Cantemir. Tartaul este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1975 de oameni. Satul Tartaul a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.