22 martie 2019, 23:00 Sănătate views 5857
22 martie 2019, 23:00 Sănătate views 5857

Depinde starea de spirit de vreme?

Cînd vremea se deteriorează, persoana începe să se simtă rău, credem noi. Dar oamenii de știință s-au angajat să risipească miturile despre relaţia dintre vreme şi starea de spirit, scrie discovery.com.

Se pare că majoritatea oamenilor se încadrează în una din cele patru categorii. Cercetătorii din Germania au urmărit două mii de germani, întrebîndu-i în fiecare zi despre starea de spirit si evenimentele din viața lor.

Potrivit lui Jaap Denissen de la Universitatea Humboldt din Berlin, de fapt, există diferenţe între oameni. Împreună cu colegii săi, el a identificat patru categorii: cei pe care vremea şi anotimpurile nu îi influenţează, cei care iubesc vara, oamenii care urăsc de vară şi cei care iubesc ploaia.

Oamenii de ştiinţă spun că copiii tind să aparţină aceluiaşi tip de oameni ca și mamele lor. Dar nu se poate afirma că o persoană are o predispoziție genetică la un anumit tip.

Una din cauzele principale ale aşa-numitelor depresii meteorologice, care nu au legătură cu factorul genetic sau ştiinţific, oamenii de știință consideră lipsa de vitamina D. Dar, din fericire, în lumea modernă, este simplu de a suplini acest deficit. Vitamina D se găseşte în peşte şi produse lactate fortificate special. Ea, de asemenea, este produsă de pielea umană atunci cînd este expusă la lumina soarelui.

Deşi vitamina D nu este un panaceu pentru starea de spirit de sezon şi depresie, cercetătorii spun că îi ajută să înţeleagă dacă există o relaţie între vreme şi starea de spirit.

Cuvinte cheie:

sanatate , psihologie , om , meteo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
397 locuitori

Saharna este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Amplasat pe malul drept al rîului Nistru, satul este situat la o distanță de 7 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 397 de oameni.  Prima atestare documentară a satului Saharna datează din 24 ianuarie 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.