31 martie 2017, 15:30 Sănătate views 14814
31 martie 2017, 15:30 Sănătate views 14814

În ce moment al zilei se lucrează cel mai bine

Cum au stabilit oamenii de știință de la Universitatea din Adelaide, Australia, ora zilei influențează puternic eficiența creierului, ceea ce se manifestă în capacitatea unei persoane de a învăţa şi de a absorbi informaţii.

Conform rezultatelor obţinute experimental cu cît este mai tîrzie ora, cu atît mai productiv lucrează creierul. Anterior se credea că momentul cel mai productiv din zi pentru corpul uman este dimineaţa. Dar, în baza studiilor, oamenii de știință  subliniază că cel mai fructuos moment pentru muncă şi memorarea informaţiilor este seara, iar dimineața nu este momentul cel mai eficient pentru creierul uman.

De asemenea, oamenii de știință de la Stanford, au remarcat faptul că creierul uman este maximal productiv în condiţii de linişte totală.

Cuvinte cheie:

stiinta , sanatate , oameni , munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.