17 august 2018, 15:33 Sănătate views 10999
Pacienții bolnavi de fibroză chistică vor fi asigurați cu medicamente
17 august 2018, 15:33 Sănătate views 10999

Pacienții bolnavi de fibroză chistică vor fi asigurați cu medicamente

Pacienții bolnavi de fibroză chistică vor fi asigurați de mâine cu medicamentul Colistin.

Potrivit ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, au fost întreprinse mai multe acțiuni urgente privind asigurarea pacienților bolnavi de fibroză chistică cu medicamentul Colistin. Măsurile au fost realizate, după ce producătorul din Polonia a sistat livrarea către compania importatoare din Republica Moldova, motivând asigurarea prioritară a pieței din Polonia cu acest medicament.

Această situație a impus necesitatea modificării mecanismului de asigurare a pacienților cu preparatele date, care vor fi distribuite începând cu ziua de mâine prin intermediul Centrului Ambulator de Fibroză Chistică și Alte Maladii Rare din cadrul Institutului Mamei și Copilului, unde pacienții cu fibroză chistică stau la evidență și beneficiază de asistență medicală.

Conform datelor ministerului, în Republica Moldova, 18 pacienți bolnavi de fibroză chistică administrează preparatul Colistin.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

medicamente , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
3615 locuitori

Horeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Horeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ialoveni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Horești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.