18 august 2018, 14:00 Sănătate views 11742
Circa 6 mii de persoane, examinate în două săptămîni de la lansarea Campaniei „Un doctor pentru tine”
18 august 2018, 14:00 Sănătate views 11742

Circa 6 mii de persoane, examinate în două săptămîni de la lansarea Campaniei „Un doctor pentru tine”

5796 de persoane au primit consultații medicale gratuite în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine", lansată acum două săptămâni la inițiativa premierului Pavel Filip, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Echipele mobile formate din specialiști de profil – medici oftalmologi, neurologi, endocrinologi și cardiologi au mers în localitățile țării unde au examinat 2337 de persoane. În același timp, de la începutul campaniei, 222 de copii au primit consultații stomatologice.

În cadrul campaniei, continuă și deplasarea în raioane a autospecialelor dotate cu instalații radiologice. 3237 de persoane au făcut deja screening pulmonar, iar săptămâna viitoare de examene radiologice gratuite vor beneficia locuitorii satelor Scumpia, Măgureanca, Mărăndeni și Răuțel din raionul Fălești și ai satelor Mășcăuți și Slobozia-Dușca din raionul Criuleni.

Începând cu 2 august curent locuitorii satelor au posibilitatea să-și testeze sănătatea gratis, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine". În scopul îmbunătățirii serviciilor medicale în zonele rurale, medicii vor continua să ofere consultații conform graficului afișat pe site-ul www.msmps.gov.md.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

medic , examen medical

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
325 locuitori

Bulbocii Noi este un sat din cadrul comunei Bulboci, raionul Soroca. Localitatea se află pe malul rîului Căinar, la 32 km de oraşul Soroca şi la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 325 de oameni. Satul Bulbocii Noi a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.